A kasse var det rigtige valg

For ikke så længe siden blev firmaet, hvor jeg længe havde arbejdet nødsaget til at flytte til udlandet. Jeg stod til min store overraskelse uden indtægt.

Det hele føltes ret uoverskueligt. Jeg har ikke på noget tidspunkt stået uden løn. Glædeligvis har jeg fra jeg blev færdig med at studere betalt til a kasse. Det var min løsning, da jeg fra den ene dag til den anden blev jobsøgende.

Jeg har fra tid til anden haft i tankerne, at der ikke var nogen grund til at være medlem af akasse. Jeg har jo ikke været
jobsøgende før i tiden, men heldigvis var jeg moden nok til at fortsætte med at være betalende medlem.

Da jeg til min store overraskelse stod ledig blev det uden diskussion en stor hjælp.

Arbejdsløshedskassen var behjælpelige med at finde hoved og hale i det med penge og alt det formelle, og de var behjælpelige med at kigge efter tænkelige jobs, frembringe ansøgninger og curriculum vitae. Det var egentlig nogenlunde let.

Det er svært at finde arbejde i min profession. Af den årsag var jeg forberedt på, at jeg ville være arbejdsløs i et stykke tid. Økonomisk ville det være hårdt, men det kunne godt gå. Jeg kunne få arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en a kasse. Derfor var jeg tilsikret finansielt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en solid løn, men jeg skal ikke af med mit hus, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg meget taknemmelig over.

Der eksisterer jo rigelig med a-kasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at den jeg valgte er med viden inden for mit fagområde. Arbejdsløsheds-kassen skal endvidere være til at regne med. Heldigvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg kom til nogle planlagte møder hos min arbejdsløshedskasse, og der var desuden mulighed for at melde sig til til lærerige kurser, hvor jeg blev mere oplyst om fx dagpengeberettigelse.

For nogle måneder siden fik jeg en henvendelse fra Akademikernes a-kasse, som fortalte, at de havde et potentielt ansættelse til mig. Jeg var begejstret.

Nogle dage efter var jeg til afklaringssamtale på stedet. Samtalen forløb som forventet, og kort tid efter ringede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at gå ledig lidt under et år, og det er befriende, at jeg i dag har en fast indtægt. Jeg er begejstret for mine nye arbejdsopgaver.
Det er ikke sjovt at stå uden arbejde, og det er essentielt at få den korrekte vejledning.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min a kasse.
At kunne få dagpenge som medlem af en a kasse var af flere årsager min sikkerhed økonomisk. På grund af det var jeg tilsikret finansielt, og jeg var ikke på noget tidspunkt tvunget til at videresælge de objekter, der har stor betydning for mig.